MERCEDES-BENZ CUMHURİYET RALLİSİ

Mercedes-Benz klasik otomobil rallisi, bu sene 29 Ekim’de Çırağan Palace Kempinski’den start aldı. 

Usta pilotumuz Cengiz Artam tarafından 2 gün boyunca sorunsuz finish gören otomobilimiz hakkında sizi bilgilendirmek istedik. 

Mercedes W123, Ocak 1976 ile Ocak 1986 arasında üretilen  otomobilidir. Bu yeni model, dingil mesafesi ve dış boyutları bakımından önceki modelden daha büyüktür ve yerini aldığı otomobilden daha yüksek bir satış oranına sahip olmuştur  ve dünya çapında 2,7 milyon otomobil satılmıştır. 

Bu 240 d ilk olarak 1985 yılında Mercedes-Benz'in Milton Keynes'deki Birleşik Krallık merkez ofisinde tescil edilmiştir. Resmi bir Mercedes-Benz Servis Aracı  olarak kullanılan sadece dört arabadan biridir. Halen servis araçlarının mavi beyaz boya şemasını ve çıkartmalarını taşımaktadır. Servis görünümünün bir parçası olarak, çok nadir bulunan, bagaja monte bir alet kutusu ve portbagaj ile donatılmıştır. Bu araba 2022 'ye kadar geçerli bir MoT test sertifikası mevcuttur. Bu arabanın nadirliği, yakın zamanda Surrey'deki Mercedes-Benz World'de sergilenmiştir. Ülkemizde yıllarca gezici servis olarak hizmet vermiştir.


Ar Classic
ar.collection@gmail.com
@2000, Tüm Hakları Saklıdır